Öntitkosító UV500-as SSDk

2018. december 11.

Az elhagyott vagy ellopott laptopok esetében sokszor az eszközön tárolt adatok elvesztése jóval nagyobb kárt jelent a tulajdonosnak, mint maga a hardver értéke. A vállalatok számára pedig különösen nagy a kockázat, hiszen az értékes üzleti információkkal vissza is élhetnek. A GDPR életbe lépésével még magasabbak lettek a tétek. A Kingston Digital szakértői az öntitkosító SSD-k, az UV500 használatát javasolják a szervezetek számára, mivel ezek a teljesítmény visszaesése nélkül gondoskodnak a rajtuk tárolt fájlok védelméről. A notebookhoz és asztali számítógépekhez is ideális, három formátumban (2,5", M.2 és mSATA) elérhető Kingston UV500 SSD a fontos adatok számára biztosítja a 256 bites hardveres titkosítást, valamint a TCG Opal 2.0 biztonsági menedzsment megoldást.

Kézenfekvő megoldás tehát, ha a hordozható eszközön tárolt adatokat titkosítják, így akkor sem férhetnek hozzájuk illetéktelenek, ha a készüléket ellopják vagy elveszítik. Korábban viszont a teljes adattitkosítás során csökkent a teljesítmény, az önmagukat titkosító meghajtók színre lépésével azonban ez a negatívum is elhárult, hiszen ezek az új megoldások már nem okoznak teljesítmény kiesést, és rendkívül biztonságossá teszik a gépeket. További előnyük, hogy a titkosítási kulcsok is magukon a meghajtókon találhatók.

Ezek a meghajtók megfelelnek a TCG OPAL szabványnak, ami még nagyobb garanciát jelent a biztonságra. A TCG (Trusted Computing Group) a legnagyobb informatikai gyártók, köztük az AMD, az IBM, az Intel és a Microsoft által alapított szövetség, amelynek célja a megbízhatóbb működést igazoló szabványok kidolgozása és elterjesztése. Ezek egyike az OPAL, amely speciális adattitkosítási módszert határoz meg az SSD és HDD meghajtókon, így illetéktelen személyek nem láthatják az adatokat, hiába kerül birtokukba az eszköz.

Az OPAL szabvánnyal kompatibilis drive-ok hardveralapú titkosítást kínálnak, ami nemcsak, hogy megtagadja a jogosulatlan hozzáférést, de jóval nagyobb teljesítményt is biztosít a szoftveres titkosításhoz képest. Ezzel jelentős idő takarítható meg, mivel a hardveres módszernél mindössze másodpercekbe telik mind a titkosítás, mind a visszafejtés, míg a szoftveres változatnál mindez több órát is igénybe vehet. Az ilyen típusú meghajtók további előnye, hogy a teljes birtoklási költségük is alacsony, és egyszerű a felügyeletük.

A Kingston első, teljes lemeztitkosítást biztosító 3D NAND SSD-je, az UV500 is tökéletesen együttműködik az említett gyártók szoftvereivel, amit a WinMagic esetében tanúsítvány is igazol. A meghajtó eleget tesz a legfrissebb, TCG OPAL 2.0 szabványnak és 520 MB/s olvasási, valamint 500 MB/s írási sebességet nyújt, ami tízszer gyorsabb egy 7200 RPM-es merevlemeznél. Ezért vállalati felhasználók számára is ideális választás az adatok védelmére és a teljesítmény növelésére.

Az UV500 egy típusjelzés alatt három formátumban is elérhető: a hagyományosnak mondható 2,5" méretben, amely egyedülállóan és Upgrade csomagban is megvásárolható, valamint M.2 2280 és mSATA kivitelben is készül. A tároló 120GB, 240 GB, 480 GB és 960 GB tárolókapacitásaival teljesen lefedi az igényeket. Az adatok szervezését nagyteljesítményű, Marvell 88SS1074-es kontroller végzi.

Az Upgrade csomag a Kingstonnál szokásos gazdag kiegészítők gyűjteménye: külső USB ház, 3,5"-os beszerelőkeret, SATA és tápkábel, 7-9,5mm adapter és a migrációhoz szükséges klónozó szoftver található benne.

Kínálatunkat az alábbi linkre kattitva érheti el.

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Rendben